Takaisin
Hirvenliha-voitaikina-piirakka

Hirvenliha-voitaikina-piirakka

Valmistusaika 60 min | 4–6 annosta

  • 500g Wildea hirvenjauhelihaa
  • 150 g Wildea kantarelleja
  • 2 voitaikinalevyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1 prk ruokakermaa
  • 1 kananmuna
  1. Ota voitaikina, kantarellit ja hirvenjauheliha huoneenlämpöön sulamaan noin tunti ennen paistamista.
  2. Kuori ja silppua valkosipulit.
  3. Kuumenna valurautapaistinpannu (halkaisija noin 20 cm). Ruskista jauheliha öljyssä. Mausta liha kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Lisää sienet, valkosipuli ja ruskista hetki.
  4. Kaada joukkoon ruokakerma ja anna maistua pannulla vielä muutaman minuutin. Nosta pannu sivuun jäähtymään. Kauli voitaikina jauhotetulla alustalla täytteen jäähtyessä.
  5. Kauli taikina pannun halkaisijaa noin 5 cm leveämmäksi. Nosta taikina pannun päälle ja leikkaa ylijäävät reunat pois. Leikkaa ylijääneestä taikinasta suikaleita ja letitä suikaleet. Koristele pannupiiras taikinakierteillä ja voitele kanamunalla jotta saat piirakalle kauniin kullanvärisen sävyn.
  6. Pistele piirakkaan veitsellä muutama reikä ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes taikina on kullanruskea. Tarjoa piirakka lämpimänä raikkaan salaatin kera.

Vinkki! Jos et omista valurautapannua, voit valmistaa piiraan myös piirakkavuokaan.

Katso myös