Takaisin
Hirvi pot-au-feu

Hirvi pot-au-feu

Valmistusaika 2 h | 4 annosta

Hirvipataa, juureksia, valkokaalia ja persiljavoita

  • 1 pkt Wildean hirvenlihakuutioita, 500 g
  • 25 g voita
  • 1,5 l vettä
  • 3 rkl vasikkafondia
  • 2 laakerinlehteä
  • 6 pikkusipulia, kuorittuna
  • 2 porkkanaa, viipaloituina
  • ½ selleri isoina kuutioina
  • 4 perunaa isoina kuutioina
  • ½ valkokaalin pää, karkesti pilkottuna
  • ½ purjo viipaloituna
    Suolaa ja valkopippuria

Persiljavoi

  • 100g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun:
Hyvää hapanleipää

1. Kuumenna paksupohjainen kattila ja lisää voi. Paista lihaa niin, että se saa väriä. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

2. Lisää vesi, fondi ja laakerinlehdet. Anna hautua miedolla lämmöllä 1,5 h.

3. Paista sipulit kokonaisina voissa kunnes ovat kauniin värisiä ja lisää ne yhdessä muiden ainesten kanssa pataan. Anna hautua vielä 15 min, kunnes juurekset ovat kypsiä ja liha mureaa.

4. Persiljavoi: Sekoita voi ja persilja, mausta suolalla ja pippurilla.

5. Laita kunnon nokare pehmeää persiljavoita muhennoksen päälle ja tarjoile hyvän leivän kanssa.

Katso myös