Takaisin
Kantarellirisotto

Kantarellirisotto

Valmistusaika 30 min | 4–6 annosta

  • 300 g Wildean kantarelleja
  • 1 sitruuna
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 5 1/2 dl risottoriisiä
  • 4 dl valkoviiniä
  • 100 g voita
  • 2 dl parmesaaniraastetta
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 4 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • suolaa
  1. Pese sitruuna ja raasta sen ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita raaste oliiviöljyyn. Purista sitruunasta mehu.
  2. Kuullota kantarellit öljyssä pannussa. Lisää riisit ja kuullota öljyssä vielä noin minuutin verran. Lisää valkoviini. Anna hautua muutama minuutti.
  3. Keitä ja sekoittele risottoa 14–16 minuuttia. Kun riisi on melkein kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa, lisää voi, juustoraaste, hunaja, sitruunamehu ja sitruunankuori-öljyseos. Hienonna joukkoon rosmariini. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa juustoa, sitruunanmehua, hunajaa tai ripaus suolaa.
  4. Lisää päälle parmesaania ja tarjoile paahdetun leivän kera.
Katso myös