Takaisin
Kermainen kantarellipasta & parsakaalia

Kermainen kantarellipasta & parsakaalia

Valmistusaika 45 min | 4 annosta

Ylellinen kasvispasta, joka tarjoillaan paahdetun parsakaalin sekä sitruunasta, persiljasta ja valkosipulista valmistetun hakkeluksen kanssa. Jos haluat lihaisan pastan, kannattaa käyttää sipulin kanssa paistettua Lapin Lihan riistarouhetta.

  • 150 g Wildean kantarelleja
  • 300 g pastaa, esimerkiksi rigatoneja
  • 500 g parsakaalia
  • 1 rkl mietoa oliiviöljyä
  • 2 salottisipulia
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 sitruunan mehu ja kuori
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • voita paistamiseen
  • suolaa, mustapippuria
  • parmesaania

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti.

2. Leikkaa parsakaalista nuput, kuori ja leikkaa varret pieniksi paloiksi. Levitä parsakaalit pellille ja pirskottele öljyä päälle. Mausta suolalla. Laita pelti uuniin 225 asteeseen grillivastukselle. 15–20 min päästä parsakaali on paahtunut.

3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita voissa noin 3 min keskilämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää sienet ja paista noin 5 min, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää kerma ja sitruunamehu, keitä kasaan 5 min. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Hienonna lehtipersilja ja valkosipulin kynsi, sekoita sitruunankuoren kanssa.

5. Sekoita kastike, pasta ja parsakaali. Ripottele päälle yrttihakkelusta ja parmesaania.

Katso myös
Katso myös