Takaisin
Kermainen kantarellipasta

Kermainen kantarellipasta

Valmistusaika 20 min | 4 annosta

  • 100–150g Lapin Liha kylmäsavustettua pororouhetta 
  • 2 pkt Wildea kantarelleja, sulatettuina
  • 500 g pastaa (esim. bavette tai spagetti)
  • 1 valkosipulin kynsi, hienonnettuna
  • 2 dl creme fraichea
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl voita
  • 4 rkl öljyä
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1,5 dl pecorinoa, raastettuna
  • suolaa ja pippuria
  1. Paista kantarelleja kovalla lämmöllä 1 tl öljyn kanssa siten, että neste haihtuu. Kun sienet tuntuvat kuivilta lisää ½ rkl öljyä, 1 rkl voita, valkosipuli ja ½ tl suolaa. Paista muutama minuutti.
  2. Keitä pastavesi tilavassa kattilassa. Kun vesi alkaa kiehua, lisää suola. Lisää valitsemasi pasta.
  3. Lämmitä öljy kuumaksi pannulla. Lisää pororouhe ja paista muutama minuutti, jotta rouheeseen tulee rapea pinta. Lisää voi ja pienennä lämpöä. Anna paistua muutama minuutti.
  4. Keitä pasta melkein kypsäksi. Kaada keitinvesi pois, jätä talteen noin ½ dl.
  5. Keitä kermaa ja creme fraichea kasaan muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla (muista, että pororouhe on suolaista).
  6. Laita pasta takaisin kattilaan, lisää 1 rkl pastavettä ja 1 rkl oliiviöljyä. Sekoita pastaan lämmin kermaseos, kanttarellit ja puolet persiljasta.
  7. Jaa syville lautasille ja lusikoi päälle runsaasti rapeaa pororouhetta, raastettua pecorinoa ja loput persiljat.
  8. Tarjoile vastarouhitun mustapippurin ja muutaman oliiviöljy tipan kera.
Katso myös
Katso myös