Takaisin
Kermainen poronkäristys

Kermainen poronkäristys

Valmistusaika 30 min | 2 annosta

Kermaista poronkäristystä, persiljavoissa kuullotettuja herneitä, puolukoita ja puikulaperuna-pyree

  • 400g Lapin Lihan poronkäristystä
  • 1 keltasipuli viipaloituna
  • 25 g voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0,5 rkl vasikkafondia
  • 0,5 rkl mustaherukkahyytelöä
  • 5 murskattua katajanmarjaa
  • 2 rkl heraa (valinnainen)
  • Suolaa ja valkopippuria

Puikulaperuna-pyree

  • 1 kg puikulaperunoita
  • 1 dl maitoa
  • 100 g voita
  • Hyppysellinen jauhettua muskottipähkinää
  • Suolaa ja valkopippuria

Persiljavoissa kuullotettuja herneitä

  • 250 g herneitä
  • 25 g voita
  • 1 hienonnettu salottisipuli
  • 0,25 dl hienonnettua persiljaa
  • Suolaa ja mustapippuria
  1. Kuullota sipuli ja poronkäristys voissa niin, että liha hieman ruskistuu ja sipuli pehmenee. Lisää kerma, fondi, mustaherukkahyytelö ja hera, anna keittyä 10-15 min. Mausta suolalla ja valkopippurilla
  2. Kuori perunat ja keitä ne miedosti suolatussa vedessä. Valuta vesi pois ja muussaa perunat. Kuumenna maito ja voi ja sekoita perunoiden kanssa tasaiseksi pyreeksi. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla.
  3. Keitä herneitä miedosti suolatussa vedessä 2-3 minuuttia. Siivilöi herneet. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää voi sekä sipuli. Kuullota muutama minuutti, jotta sipuli pehmenee, lisää herneet ja persilja, sekoita keskenään.
Katso myös