Takaisin
Maukas riistapata

Maukas riistapata

Valmistusaika 60 min | 5–6 annosta

  • 500 g Wildean hirvenlihakuutioita
  • 2,5 dl kermaa
  • 5 dl riistalientä
  • 150 g Wildean kantarelleja
  • 2 kpl sipulia, karkeasti paloiteltuna
  • 2 kpl kuorittua porkkanaa, karkeasti paloiteltuna
  • 2 rkl voita tai oliiviöljyä
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 2 rkl maizena jauhoja
  • raastettua piparjuurta
  • suolaa ja pippuria
  1. Ruskista liha, mausta suolalla ja pippurilla ja laita palat pataan. Ota talteen maukas lihaliemi padasta, lisää vettä paistinpannuun ja kaada se lihan päälle.
  2. Ruskista myös sipulit, keltavahverot ja porkkanat ja laita pataan. Lisää vettä tai lihalientä tarpeen mukaan, lihapalojen tulee melkein kokonaan peittyä. Hauduta hiljalleen kannen alla kunnes liha on mureaa, noin 1½ h.
  3. Lisää kerma ja anna hautua 10 minuuttia. Mausta sinapilla ja jos haluat suurustaa, käytä maizena jauhoja veteen sekoitettuna. Lisää persilja juuri ennen tarjoilua ja koristele raastetulla piparjuurella.
  4. Tarjoile keitetyn perunan tai perunamuusin kanssa, myös suolakurkku sopii mainiosti.
Katso myös