Takaisin
Paahdettua hapanleipää ja rapeaa kylmäsavustettua pororouhetta

Paahdettua hapanleipää ja rapeaa kylmäsavustettua pororouhetta

Valmistusaika 30 min | 4 annosta

  • 150 g Lapin Liha kylmäsavustettua pororouhetta
  • 1 rkl öljyä + 1 rkl voita
  • 200g tuorejuustoa
  • 1 dl creme fraichea
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • hyvää oliiviöljyä tarjoiluun
  • suolaa ja pippuria
  • 4 isoa viipaletta hapanleipää, paahdettuna
  • 4 salaatinlehteä
  1. Lämmitä öljy kuumaksi pannulla. Lisää pororouhe ja paista muutama minuutti, jotta rouheeseen tulee rapea pinta. Lisää voi ja pienennä lämpöä. Anna jäähtyä hieman.
  2. Sekoita keskenään pororouhe, creme fraiche ja tuorejuusto, mutta säästä pororouhetta myös tarjoiluun.
  3. Lisää 2/3 ruohosipulista ja sekoita hyvin. Mausta hieman suolalla (muista, että pororouhe on jo valmiiksi suolaista) ja vastarouhitulla mustapippurilla. Anna seoksen tekeytyä kylmässä vähintään 15 min.
  4. Aseta salaatinlehdet vastapaahdettujen hapanleipäviipaleiden päälle. Laita salaatinlehtien päälle reilusti kylmäsavustettua pororouhetäytettä.
  5. Ripottele päälle loput pororouheet ja ruohosipulit, mustapippuria ja tuore timjami sekä muutama tippa hyvää oliiviöljyä.
Katso myös
Katso myös