Takaisin
Pho-keitto poronlihalla

Pho-keitto poronlihalla

Valmistusaika 40 min | 2 annosta

Liemi

  • 1/2 l liha- tai kanalientä
  • 4 tähtianista
  • 4 neilikkaa
  • 2 kanelitankoa
  • 4 cm:n pala inkivääriä viipaloituna
  • 2 rkl kalakastiketta

Ainekset

  • 300 g Wildea poron sisäfileetä
  • 4 kevätsipulinvartta
  • 1 punainen chili
  • 1 lime
  • 1 ruukku thaibasilikaa, korianteria ja/tai minttua
  • 2 dl mungpavun ituja
  • 250 g riisinuudeleita
  • (Sriracha-chilikastiketta)
  1. Laita liemen ainekset kattilaan ja anna hautua 20 minuuttia matalalla lämmöllä. Valmisliemissä on paljon eroja, joten maistele ja lisää tarvittaessa mausteita, niin saat liemestä haluamasi vahvuista.
  2. Laita iso kattilallinen suolalla maustettua vettä kiehumaan.
  3. Viipaloi kevätsipuli ja chili. Lohko lime ja hienonna yrtit karkeaksi.
  4. Viipaloi liha aivan ohueksi poikkisyin. Laita viipaleet isoon siivilään ja keitä suolavedessä roseeksi, noin 1 minuutin verran. Voit myös paistaa lihan pannulla jos se tuntuu helpommalta.
  5. Keitä ituja siivilässä pari minuuttia ja laita sivuun. Keitä nuudelit kypsiksi, noin 3 minuuttia, ja valuta.
  6. Jaa nuudelit ja idut keittokuppeihin ja nosta liha, sipuli, chili ja yrtit päälle. Annostele kuuma mausteliemi kulhoihin ilman mausteita. Purista päälle lime ja lisää tulisuutta halutessasi srirachalla.
Katso myös