Takaisin
Poron sisäpaisti & yrttijuurekset

Poron sisäpaisti & yrttijuurekset

Valmistusaika 1 tunti | 2–3 annosta

350 g Wildean poron sisäpaistia
25 g voita
1 valkosipuli
½ kesäkurpitsa leikattuna isoiksi tikuiksi
6 puikulaperunaa, kuorittuina ja lohkottuina
2 terttua kirsikkatomaatteja
2 salottisipulia, kuorittuina ja lohkoittuina
3 oksaa rosmariinia
2 rkl oliiviöljyä
Suolaa ja mustapippuria

Vaahdotettu yrttivoi
50 g huoneenlämpöistä voita
1 rkl tuoretta timjamia, hienonnettuna
1 rkl tuoretta oreganoa, hienonnettuna
1 rkl tuoretta rosmariinia, hienonnettuna
Suolaa ja mustapippuria

  1. Kuumenna uuni 175°.
  2. Puolita liha pitkittäin, mausta suolalla ja pippurilla ja ruskista voissa kuumalla pannulla. Laita liha uuninkestävään vuokaan ja kypsennä haluttuun kypsyysasteeseen (medium-raaka 53-57°, medium-kypsä 57-65°).
  3. Halkaise valkosipuli kahtia ja laita uunipellille yhdessä kesäkurpitsan, perunoiden, tomaattien, sipulin ja rosmariinin kanssa. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 20 min.
  4. Vaahdota pehmeä voi, kunnes se on valkoista ja ilmavaa, sekoita joukkoon yrtit ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile yhdessä lihan ja uunissa paahdettujen kasvisten kanssa.
Katso myös