Takaisin
Riistalihapullat

Riistalihapullat

Valmistusaika 40 min | 4 annosta

  • 500 g riistajauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 ranskalainen sipulikeitto pussi
  • 1 tlk kermaviiliä
  • 2–3 rkl korppujauhoja
  • Mausteeksi mustapippuria, suolaa, kuminaa
  1. Sekoita keskenään korppujauhot, sipulikeittoainekset, muna ja kermaviili. Anna seoksen turvota hetki, niin että keittoainekset ja korppujauhot ovat pehmeitä. Lisää jauheliha ja mausteet, sekoita tasaiseksi massaksi.
  2. Pyörittele taikinasta saman kokoisia lihapullia. Kostuta sormet vedellä, jotta taikina ei jää kiinni sormiin. Laita lihapullat pellille, leivinpaperin päälle. Paista 250 asteessa n. 15min (riippuen lihapullien koosta.)
  3. Voit tehdä samasta massasta myös jauhelihapihvejä tai murekkeen. Huomaa, että paistoaika on silloin pidempi.
  4. Tarjoile raikkaan salaatin, perunoiden, uunivihannesten ja puolukoiden kera
Katso myös
Katso myös