Takaisin
Täyteläinen hirvenkäristyspannu

Täyteläinen hirvenkäristyspannu

Valmistusaika n. 40 min | 2 annosta

  • 1 pkt Wildean hirvenkäristystä
  • 50 g savustettua porsaan kylkeä tai pekonia
  • 2 salottisipulia
  • 1 pieni porkkana
  • ½ purjo
  • 100 g pieniä herkkusieniä
  • 2 rkl voita
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 dl punaviiniä
  • 2 rkl riistafondia
  • 1 tl Maizenaa
  • suolaa ja mustapippuria

1. Kuutioi pekoni.

2. Kuori ja leikkaa salottisipuli viipaleiksi. Kuori ja kuutioi porkkana. Halkaise purjo pitkittäin ja
huuhtele huolellisesti. Viipaloi ohueksi viipaleiksi. Puhdista herkkusienet ja halkaise ne.

3. Laita puoliksi sulanut hirvenkäristys pannulle matalalle lämmölle. Sulata ja anna nesteen
haihtua, erottele liha haarukalla. Nosta lämpöä ja lisää voi, pekoni, salottisipulit, porkkanat, purjo
ja herkkusienet. Ruskista huolellisesti.

4. Purista valkosipuli sekaan. Lisää viini ja fondi. Keitä kasaan ja suurusta maizenalla.

5. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele persiljalla ja tarjoile perunamuusin kera.

Katso myös