Takaisin
Uunijuurekset ja kantarellit

Uunijuurekset ja kantarellit

  • 150 g Wildean kantarelleja
  • 400 g kauden juureksia: esimerkiksi porkkanaa, punajuurta, lanttua tai bataattia
  • 4 ruokalusikallista rypsiöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  1. Paloittele haluamasi juurekset. Suosi mahdollisimman paljon kauden juureksia. Herkullisia ovat punajuuret, lantut, bataatti, peruna, sipuli ja ruusukaali.
  2. Lisää kantarellit. Ripottele päälle öljyä, paista 225 asteessa vähintään 45 minuuttia tai niin kauan että juurekset pehmenevät.
  3. Lisää pinnalle mustapippuria ja suolaa.

 

Nauti sellaiseen tsatsikin ja hyvän tomaattikastikkeen kera, tai tarjoile lisukkeena esimerkiksi herkullisen pitkään kypsytetyn riistalihan tai Arkikäristyksen kanssa.

Katso myös