Takaisin
Poronpaistia, paahdettuja juureksia ja kanttarelleja kastikkeen kera

Poronpaistia, paahdettuja juureksia ja kanttarelleja kastikkeen kera

Valmistusaika 1 tunti | 4 henkilölle

  • 1 kg Lapin Liha poronpaistia
  • 0,5 kg puikulaperunoita
  • 0,5 kg keltajuuria
  • 5 kpl palsternakkaa
  • 150 g Wildea kanttarelleja
  • 10 kpl oksakirsikkatomaattia
  • 3 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 rkl kuivattua tai 1 dl tuoretta timjamia
  • 4 dl punaviiniä
  • 1 dl riista- tai kanttarellifonditiivistettä
  • 4 dl vettä

Valmistus

Mausta poronpaisti suolalla ja pippurilla. Ruskista paisti pannulla ja paista sen jälkeen 100 asteisessa uunissa kunnes paistin sisälämpötila on 54 astetta (medium). Kääri paisti folioon ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia. Kuori perunat ja juurekset, pilko ne ja käännä ne oliiviöljyssä, johon on sekoitettu timjamia, valkosipulia, suolaa ja pippuria. Paahda uunissa 200 asteessa 30 minuuttia. Lisää kanttarellit ja halkaistut tomaatit ja anna hautua perunoiden kanssa vielä 10 minuuttia.

Kaada paistinliemi kattilaan. Lisää fondi, viini ja vesi. Anna kiehua 5 minuuttia. Suurusta kastike mazenalla. Mausta suolalla, pippurilla ja nokareella voita.