Takaisin
Hirvenpaisti, chimichurria & peruna- ja palsternakkapyree

Hirvenpaisti, chimichurria & peruna- ja palsternakkapyree

Valmistusaika 80 min | Noin 4–5 annosta

Hirvenpaisti 
1 Wildean hirvenpaisti, n. 1 kg
Suolaa ja mustapippuria
25 g voita

Peruna- ja palsternakkapyre
600 g palsternakkaa
600 g jauhoisia perunoita
2,5 dl maitoa
50 g voita
Suolaa ja valkopippuria

”Pohjoismainen” chimichurri
½-1 kuivattu punainen chili ilman siemeniä
1 rkl kuivattuja katajanmarjoja
2 valkosipulin kynttä, hienonnettuna
1 dl tuoretta persiljaa, hienonnettuna
0,5 dl tuoretta timjamia, hienonnettuna
1 rkl kuivattua oreganoa
1,5 dl oliiviöljyä
1,5 rkl punaviinietikkaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl vastajauhettua mustapippuria

Paisti:

  1. Sulata liha hitaasti, mieluiten yön yli jääkaapissa.
  2. Kuumenna uuni 125°C.
  3. Mausta liha suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Sulata nokare voita kuumalla pannulla ja ruskista liha kauttaaltaan, laita se pellille ja paista kunnes sisälämpötila on 64°C puolikypsälle (n. 60 min – 1 h 10 min) ja 66°C kypsälle (n. 1 h 10 min).
  4. Ota paisti uunista ja anna vetäytyä noin 15 min foliossa ennen tarjoilua.
  5. Viipaloi paisti ja tarjoile peruna- ja palsternakkapyreen sekä chimichurrin kanssa.

Peruna- ja palsternakkapyre:

  1. Kuori ja pilko juurekset pieniksi paloiksi, keitä kevyesti suolatussa vedessä pehmeiksi.
  2. Kuumenna maito ja voi kattilassa.
  3. Valuta juurekset ja soseuta ne perunapusertimella takaisin pataan. Lisää maito-voi -seos, sekoita tasaiseksi pyreeksi ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

Chimichurri:

1. Laita chili ja katajanmarjat mortteliin ja jauha karkeaksi jauheeksi.

2. Sekoita muiden ainesten kanssa ja kaada hyvin puhdistettuun lasipurkkiin